Najpoznatiji glumac i reditelj s naših prostora je svakako Dragan Bjelogrlić. On se još davno, za vrijeme bivše Jugoslavije, po prvi puta pojavio u domaćoj kinematografiji i ostao je tu do dana današnjeg. O njegovom privatnom životu se malo stvari zna jer on nastoji da na svaki mogući način zaštiti svoju porodicu i bliske prijatelje od tog svijeta.

Međutim, Dragan u potpunosti nastoji da svoju porodicu skloni od medija, svoju suprugu Maju, sina i kćerku Alekseja i Miu. Ali, iako on to pokušava, mediji su nedavno u javnost pustili fotografije Maje i Dragana. Mnogi su se iznenadili kako je zapravo supruga Dragana Bjelogrlića lijepa žena i mnogi su komentarisali kako je jedna od najljepših dama na našim prostorima.

Mnogi su imali samo riječi hvale na njen izgled i figuru, a to nije ni čudo jer je Maja nekada bila uključena u svijet modelinga i dugo godina se i bavila modelingom. Upravo preko svog modelinga i jeste upoznala Dragana Bjelogrlića s kojim je danas 26 godina u braku i s kojim ima dvoje djece, Miu i Alekseja Bjelogrlića. Njih dvoje upoznali su se devedesetih godina kada su snimali jednu reklamu tada za namještaj.

Maja je prije nego što je ušla u brak studirala engleski jezik i književnost, a kada se udala onda je skroz otpisala karijeru modela i počela se baviti prevođenjem. U javnosti Maja nikada nije davala neke izjave vezane za svoj prethodni posao, tako da ne znamo da li je odustala zbog svog hira ili se Draganu nije sviđalo što se bavi time.