Za danas jedna i više nego zanimljiva tema, o kojoj nikada vjerujemo niste razmišljali na ovaj način. Vjerujemo da ste jako puno puta nba TV-u vidjeli scene kako mušice oblijeću oko hrane, ili negdje u prirodi, gdje im je zapravo i mjesto. Međutim, u posljednje vrijeme, sve je krenulo naopako, tako da su sada muhe definitivno gradove zamjenili za prirodu, pa ih sve više i više imamo po kućama. 

Jako je gadno kada vidimo gdje muhe slijeću, i šta sve zapravo jedu, E onda je jako neugodna situacija kada ih vidimo u kući, kako slete na tek gotov ručak, kojeg niste uspjeli zaštititi od samih muha i ostalih napasnika, kojima je to zapravo jedna velika gozba. U jako siromašnim zemljama, glavni izvor zaraze su upravo muhe i komarci. Mi danas govorimo o segmentu muha, kao jednog od glavnih izvora zaraze u svijetu. 

Ako niste znali, muha kada vam sleti na hranu, ona je ne želi trenutno pojesti, nego na nju ispušta svoju slinu, jer joj je pretvrda, pokušava je razblažiti, i tek onda da je pojede. Da li ste znali možda za ovaj podatak? Sada tek možete da zamislite ako na vašoj hrani provede i po 5 minuta, koliko ona preko svoje tekućine može donijeti zaraze u vaš organizam?

Tomas Daniels poznati doktor iz Luizijane, kaže da je ova pljuvačka puna bakterija, i jako veliki postotak iste je jako štetna za čovjeka, ukoliko nema dobar i jak imunitet. Salmonela, hepatits A su samo neke od bolesti koje vam muha može prenijeti, ako sleti na vašu hranu.