Jaja su kod mnogih ljudi dobra opcija za doručak ili za neki drugi dio dana i oni su puni proteina, te doprinose vašem zdravlju, ali ipak stručnjaci su rekli kako jaje nekada može biti dom za 0pasne bakterije koje mogu izazvati probleme sa zdravljem.

Uvijek trebate paziti da im nije istekao rok, a isto tako ministarstvo poljoprivrede SAD-a savjetuje da je potrebno da se zaštitite i provjerite da li je jaje pokvareno prije nego što ga konzumirate.

Promjena boje bjelanca: Ukoliko je bjelance poprimilo neku nijansu perle ili ružičaste, onda morate znati da to ne bi smjeli jesti, kako su savjetovali stručnjaci.

Ta promjena u boji, koliko god ona suptilna bila vam može govoriti da se tu radi o pokvarenoj namirnici, pa tako ako vidite da bjelance nema vama poznatu boju onda ga ne trebate konzumirati. Isto tako pazite na promjene mirisa ili neke druge boje, pogotovo ako vam se desi situacija da primijetite zelenkastu boju.

Jaja bi trebali svakodnevno u svoju upotrebu da uvrstite zbog njihovih zdravstvenih prednosti, ali ipak je opet potrebno da budete pažljivi što se njih tiče kako ne bi došlo do nekih pr0blema.

Uvijek gledajte na te neke znakove da vidite da li su jaja svježa. Čak se i govori da ako budete jeli jaja da u starosti nećete imati problema sa vidom. Osim toga su ukusan obrok kojeg možete napraviti na mnoge načine pa vam neće dosaditi sigurno nekad uskoro.