U nastavku dnašnjeg članka dotaći ćemo se proleća i leta , a koje predstavlja trenutak kada se cela priroda budi , dok je na primer zimi i jeseni dosta hladnije , kao i puno monotonije. Danas je sve procvetalo , čuju se ptice , te je sve puno energije koja život znači. Svakako lepo vreme donosi i malo one neprijatnije stvar , a kao što su ubod pčele , toplotni udar , kao i povećani broj susreta sa zmijama. Svakako su ovo najneprijatnije životinje među ljudima , te svi svakako gledaju način na koji da ih izbegnu.

Bilo da li strahujete od njihovog ujeda , otrova ili jednostavno pojave , svakako su zmije itekako neprijatne mnogima. Svakako kada je reč o gradovima , tu je nšto slabija pojava zmija , jer one inače ne vole ljude , boje ih se , pa stoga nemaju želju da zalaze baš u zone gde je puno naseljeno. Međutim , problem nastane kada se ode negde u prirodu , de imate vikendicu , pa su šanse da ćete naletiti na njih stopostotne.

Naime , jedan čuveni zmijolovac je preporučio dve stvari koje će ih zadržati podalje od vas , a koje su jako delotvorne. Naime , prvo treba d aizbegavate nered i hrpe naredanih stvari van kuće , ali i unutar njih. Svakako zmije vole napuštene stvari da se zavuku u njih. Kao način da odbijete zmije, preporučuje se da nabavite igračku ježa, jer se zmije njih boje i tako ih možete zavarati. Drugi savet je da se nabavi jež , te d stavite pored lažnog ježa malo nafte , i tao poredano pustitie da se šrii oko kuće.