Zlata Petrović je poznata pjevačica koja nije imala nimalo lagan životni put ali je ipak uspjela da se izbori sa svim problemima. Ona je rođena u selu Stubline koje se nalazi pored Obrenovca a živjela je sa majkom, očuhom i bratom Đorđem koji je javnosti poznatiji kao Piloš Stublinac i važi ze jednog od najboljih harmonikaša u bivšoj državi.

I sama Zlata je počela jako rano da se bavi muzikom i pjeva po kafanama a ona je u jednom intervjuu ispriačla kako su je njeni roditelji udali nakon što je završila osnovnu školu kada je imala samo 14 godina jer je takav običaj. Ona nije otkrila o kome se radi jer je i on poslije zasnovao porodicu samo je rekla da ga izuzetno poštuje te da o njemu ima visoko mišljenje.

Nije se dugo zadržala sa njim i nakon tri mjeseca braka je pobjegla kod svoje tetke u Beograd. Ona je tada već bila u drugom stanju i iako nije željela dijete već je bilo kasno za abortus, ali je uspjela da pronađe čovjeka koji je to ipak obavio. Ona je u svojim dvadesetim godinama ušla u vezu sa Sašom Popovićem koji je za njom izgubio glavu i poklonio joj je vjerenički prsten na njen rođendan ali do svadbe nikada nije došlo jer ga je Zlata odbila.

Nakon toga se udala za pjevača Hasana Dudića sa kojim je dobila sina Mikija koji je imao velikih problema sa ovisnošću o kocki ali su mu pomogli da to prevaziđe. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.