Od svadbenog veselja koje je trebalo da se održi prošle subote u selu Čestin kod Gruže ipak nije bilo ništa.

Dakle, Jana P. i Zaltko V, i jedno i drugo u četrdesetim godinama, samo su se primakli ludom kamenu, ali nisu stali na njega. Mladoženja, koji je rodom iz Bihaća, predomilio se u zadnjem momentu, pobjegao za Beograd, tako je ostavio za sobom u šoku i mladu a i sve svatove.

Sve se desilo u noći pred vjenčanje, u blizini manastira Kamenac, zadužbini despota Steana Lazarevića, navodno je svađa mladine rodbine i mladoženje kumovala da Zlatko pobjegne u svitanje na dan svadbe. Šok među onima koji su se spremali za veselje u porodici je još uvijek prisutan, dok je u gružanskom kraju priča o odbjeglom mladoženji bez sumnje tema broj jedan.

Darosava Nikolić ima osamdeset godina i ona je sa ostavljenom mladom dalji rod, a njena baba je iz Čestina.

– Jana živi u Beogradu, ali je često dolazila ovde na selo u dedovinu sa drugaricama, za praznike i onda je zvala i rekla da hoće da se uda i da slavlje pravi u našoj staroj kući, u brdu. Moj sin i unuk su sve sredili i uredili za to. Kupljeno je piće, pečenje je isječeno, dotjerana je hladnjača, cvijeće za ukrašavanje, pozvani su i svatovi. Ovde u mojoj kući su spavali u četvrtak u noć, i u petak su Jana i njen mladoženja Zlatko obukli mladenačka odjela bili su mnogo lijepi onako zajedno. On bridž pantalone i opanke, vezene čarape, košulju, a i ona je imala opanke i nošnju.

Ostatak čitajte OVDJE.