U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne jako zanimljive teme , koja je iznimno važna , a verujemo da će vam se svideti. Zdravlje je nešto o čemu treba da brinemo , toga smo svi svesni , ali ponekad lekovi nisu delotvorni dovoljno , ali nije ni zdravo ako već postoji prirodniji način.

Tim povodom vam donosimo jednnu namirnicu , jedan začin koji je se pokazao kao zlatni eliksir kada su holesterol , krvni pritisak i pomlađivanje krvnih sudova , u pitanju. Verovatno mnogi od vas imaju neke od ovih problema , pa verujemo da će vam ovaj članak mnogo pomoći. Naime , verovatno ne znate da su ga u naše krajeve doneli naši potomci sa svojih putovanja , no on je ipak jako moćna biljka , koja ima proverena ljekovita dejstva protiv upala , bolova , oksidacije i karcinoma.

Glavni sastojak karanfičića je eugenol , koji je upravo zaslužan za protuupalne procese , ali takođr je pun minerala , vitamina i to među kojima je najviše vitamina C, B6, E , K , također bogat je forlnom kiselinom , riboflavinom i niacinamidom. Mnogi bi rekli da mu je odlika topao miris , a također i jako prijatna aroma , te je prilikom konzumiranje na prvu jako sladak , ali i gorak u isto vreme. Također ako niste znali jako je dobar u sprečavanju problema sa nesanicom , također i poznato je da leči upalne procese usne duplje , grla i zubobolje. Ostatak članka pročitajte ovde.