Idemo malo danas sa Zvezdama Granda i sa vijestima iz ove emije koja se emituje od sada već davne 1998 godine. Ona je krenula kao jedan jako ambiciozan projekat, ali Saša Popović i Lepa Brena nisu niti slutili koliko će daleko i visoko da dogura ovaj jako zanimljivi program. Oni su za jako kratko vrijeme od svojih pobjednika stvorili pravi mali pjevačli raj koji danas dominira cijelim Balkanom. 

Sa svakim od njih su napravili jako dobar ugovor, tako da su obje strane bile i više nego zadovoljne. Darko Lazić, Milan Stankovič, Rada Manojolović, samo su neka od imena koja su izašla pod etiketom poznate Grand produkcije. I oni koji nisu pobjedili, imali su neki od njih sjajne karijere, dok uvijek mora biti i onih koji nisu uspjeli u pjevanju, pa su se posvetili nekim drugim karijerama. 

Nemanja Nikolić je jedan od njih, a pojavio se sada već davne 2003 godine, i ušao je u finale, lai mikada nije dostigao nivo koji se u stvari od njega i očekivao. On je u iduće 2 godine imao sjajnu karijeru, izdao je čak i jedan album, koji je solidno prošao, ali se onda odjednom naglo povukao sa scene. 

Novinari su tek sada došli do informacije da je imao srčani udar, i da je to definitivno uticalo na daljnji razvoj njegove karijere. Podsjećamo on se nalazio u prvoj postavi sa Tanjom, Banetom i ostalim zvijezdama koji su doslovce svi napravili sjajne karijere do danas. Međutim, on se poprilično udebljao, i danas se bavi nekim totalno drugim poslom.