Srđan Žika Todorović je jako dobro poznato ime na srpskoj ali i regionalnoj filmskoj sceni a rijetko ko zna da je u glumačke vode ušao sasvim slučajno. Njegov otac je bio jedan od doajena jugoslovenskog glumišta Bora Todorović, a Žika je više bio fasciniran muzikom i svirao je bubnjeve u kultnom bendu EKV kao i u Disciplini kičme.

Srđan je rođen u Beogradu 1961. godine a sa očeve strane ima i dvije polusestre. Njegova tetka je također legendarna jugoslovenska glumica Mira Stupica i nekako je bilo predodređeno da se i on na kraju počne baviti glumom. Nakon što je odslužio vojni rok iako mu to nije bio prvobitni plan on je polagao prijemni na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i položio ga iz prvog puta.

U njegovoj klasi su bili i poznate glumice i glumci kao što su: Vesna Trivalić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele a ovu klasu koju je vodio profesor Vladimir Jevtović zovu još i 12 veličanstvenih zbog toga što su svi ostvarili jako uspješne karijere. Žika je 1998. godine upoznao djevojku koja je sa Cetinja došla u Beograd na studije i odmah se zaljubio u nju.

Ana Jovičević i on su se ubrzo počeli i zabavljati a šest godina kasnije su se i vjenčali u njenoj rodnoj kući. Dvanaest godina su pokušavali da postanu roditelji i napokon im se želja ispunila 2014. godine kada su dobili sina Dejana. Samo tri mjeseca poslije Dejanovog rođenja preminuo je Žikin otac Bora a tri godine kasnije desila se još jedna tragedija koja je sve šokirala. Ostatak pročitajte ovdje.