Ovakve stvari koje ste pročitali u samom naslovu su bile i više nego učestale u bivšoj Jugoslaviji, kada su se mladi autostopom zapućivali na Jadransko more. imali su tek nešto malo para sa sobom, jedan šator i tamo su znali ostati po nekoliko nedelja. To su bila neka puno bolja vremena, kada se moglo svašta raditi, a danas vam treba pasoš, CPR test, i brdo eura gde god da krenete. 

Korona virus je napravila to, da se jako teško može bilo gde otići, a Hrvatska osim visokih cena je i članica Evropske Unije, tako da je tamo jako teško otići. Dugo vremena su se oni bahatili prema bosancima, nazzivajući ih pašteta-turistima, ali jednostavno takva je plateđna moć na ostatku Balkana, a njihove cene su i malo nego previše. 

Zato su poslednjih godina imali pravi mali bojkot od strane ostalih turistaa, jer oni vole samo da vide strance jer znaju da je tu profit. Danas vam donosimo jednu izzjavu čovekaa iz Splita koji se požalio na ovakve i slične turiste. On je tako apelovao na hrvatske vlasti da počnu kažnjavati ilegalne kampere, koji ne plaćaju čak ni kap, nego se parkiraju u neku nedođiju, tako da ne plaćaju ni smeštaj, ni dnevne takse, kupaju se, a u kamperu su poneli hrane za par meseci. 

Kako piše Dalmacija danas, opasno se razmatra o opciji, da se uvedu znakovi za zabranu kampiranja, a da li će to naučiti Pojkae, Čehe i bosance, ali i ostale turiste da moraju ipak nešto i platiti ostaje nam da vidimo.