Svi smo svjedoci toga da je u zadnjih nekoliko dana zabiljeeženo dosta padavina na području Srbije, a nimos mogli dosta bolj ni očekivati poslije one pune dvje sedmice visokih temperatura, koje su nekada išle i preko 40 stepeni.

Međutim, od sredine sedmice pa sve do danas pratile su Srbiju jake kiše koje su doslovno nosile sve pred sobom.

Zrenjanin, Kruševac, Požarevac, sve su ovo gradovi koji su pogođeni žestokim kišama i to uglavnom u poslijepodnevnim satima, a jaki naleti vjetrova su kidali drveće, dok je polomljenog granja bilo na svakom koraku. Saobraćaj je bio zaustavljem na ulicama su nastajale rijele u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

Ni ovaj vikend nije mogao da prođe bez haosa kada je riječ o vremenskim prilikama. Tako je Ivanjica danas stradala, a slično vrijeme u naredna dva sata se očekuje i u ostatku Srbije, osim u nekim dijelovima Banata koji će da budu pošteđeni ovog puta. Smederevo i Niš su isto tako danas bili pogođeni žestokom kišom, baš kao što je bilo i u Ivanjici.

Poznati srpski meteorolog Đorđe Đurđić je najadio da osim žute kiše danas i sutra lijedi i crvena kiša, a temperature će da se kreću između 25 i 30 stepeni. Kako je ovaj meteorolog izjavio, sve je ovo posljedica jakog talasa koji nam je došao iz Sahare, a stabilizacija vremena i nove visoke temperature slijede opet od utorka naredne sedmice.