Danas je tačno sedam godina od kada je preminuo poznati glumac Nikola Simić koji je mnogima ostao zauvijek u sjećanju po svojim ulogama a možda ga je najpoznatijim učinila ona koju je glumio u Tesnoj koži. On je obožavao svoju profesiju i pozorište i iako je bio svjestan da je javna ličnost svoj privatni život se trudio sačuvati daleko od očiju javnosti.

Mnoge je iznenadilo kada se saznalo da je Nikola bio veliki zavodnik koji je uživao u ženskom društvu a jednom prilikom je njegov bratanac za medije otkrio koliko je glumac bio galantan. Otkrio je da se i Nikola u životu ženio čak 4 puta i isto toliko puta se i razveo a pred kraj života je bio u vezi sa svojom kolegicom koja je od njega bila mlađa 48 godina.

I sam glumac dok je bio živ je uvijek govorio da se ljudi trebaju zaljubljivati ali da za to treba imati i hrabrosti smjelosti a dodao je da on to zna iz prve ruke. Nikola je u posljednjim godinama svog života najveće uživanje pronalazio u društvu svojih unuka Sare i Isidore koje je rodila Nikolina kćerka Ana.

Inače Nikola je 2014. godine otkrio da je boilestan i da je u pitanju zloćudna bolest na prostati. Iako je išao na operaciju stanje se iskomplikovalo jer je došlo do problema sa bešikom pa je ponovo morao pod nož. Nekoliko mjeseci kasnije je preminuo u svojoj 84-oj godini a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u glavnom gradu Srbije. Da li volite gledati njegove filmove?