Između nekadašnje jako razvijene i kvalitetne muzičke scene bivše Jugoslavije i današnje scene koja se izrodila putem interneta i sve jačeg uticaja Zapada leži ta neka tranziciona faza za balkansku muziku koja je također pratila trendove ali dosta muzičara iz tog doba ili nije aktivno ili ih se malo ljudi sjeća.

Narodnjaci su naravno uvijek dominirali i to nikad nije prestalo, ali mi se osvrćemo čisto na pop i možda malo alternativnije zvukove – grupe kao što su Punkt, Skroz, Yammat i mnoge druge, ili pjevači/ce i boybandovi kao što su Seven Up, Vesna Galiot Gala i njima slični – danas se jako rijetko spominju.

Jedan boyband koji je nakon rata bio značajan i popularan je Beat Street i mnoge su žene ludile za njima. Imali su i nekoliko većih hitova i sigurni smo da ih se i danas mnogi sjećaju, ali slabo ko zna šta je s njihovim članovima osim da su mnogi danas u braku i van Balkana, kao što je to slučaj jednog od članova koji je oženio kolegicu Ellu B koja je isto pravila hitove u tom periodu.

Danas vam donosimo vijesti o nekadašnjem lomitelju ženskih srdaca iz Beat Streeta, a naravno, radi se o Huseinu Alijeviću koji je dugo vremena bio u vezi sa kolegicom iz Beat Streeta po imenu Beba. Oni su bili zajedno 11 godina, ali čim se njihova veza raspala, Husein je našao novu partnericu koja je isto pjevačica ali je 25 godina mlađa od njega. Podijelio je sretne vijesti da je postala majka njegovom prvom dijetetu i da je njegov život dobio novu dimenziju.