U nastavku današnjeg članka jedna od tema kojoj je pažnja premalo posvećena , a koja se tiče ženskog zdravlja. Naime , poznato je za razliku od muškaraca da žene imaju veće šanse da obole od neke bolesti , jer je njihov reproduktivni sistem stvoren tako da su podložnije bolestima u odnosu na muškarce. Dovoljan nam je primer mesečnica i porođđaj kada su hormonu u bukvalnom ludilu.

Tada dođe do divljanja ženskih hormona , te deluju tako da kada žena ostane trudna jako je mali broj koji posle trudnoće ne zadrže taj višak kilograma. One žene koje uspeju da prežive ovaj period su pravo čudo priode, odnosno njihova genetika je toliko dobra da jednostavno nemaju nikakvih posporođajnih problema. Mi danas govorimo o suvišnim dlakama na licu , koje su jako veliki problem za jako veliki procenat žena.

Naime , česta je pojava da imate dlačice na licu, ali kada su one veće i vidljivije to nije dobra pojava. Mnoge žene se odluče i na depilacije , ali i na čupanje picetom. Međutim ,koliko god da ih uklonite one će ponovo narasti. Sve je to povezano sa poremećajem hormona , a svetski naučnici su posvetili pažnju ovom problemu , te su zaključili da ovo može biti jako veliki zdravstveni problem po jednu ženu. Jedan od primera je česti problem sa policističnim jajnicima , a da toga niste svesni , te su oni veliki problemi današnje žene. Zato, ako imate dlačice, moguće je da nemate probleme, ali ipak da ne rizikujete, onda je najbolja opcija da posetite svoga doktora i da proverite o čemu se zapravo radi kod vas.