Što se tiče ravnih ploča, mnogo ljudi pomisli kako je njih lakše za održavati i čistiti nego one starije koje su bile izbačene, ali ipak oni koji ih imaju se mogu uvjeriti da to nije baš tako.

Mi u nastavku za vas donosimo par metoda koje možete i sami da iskoristite kada budete keramičke ploće, te ćete uz pomoć ovih nekoliko jeftinih trikova da napravite da se vaša ploča sija i da bude bez ijedne mrlje.

Korišteći komercijalne proizvode koji se koriste za čišćenje ovih ploča ćete ih nanijeti na čitavu površinu pa onda to pustiti sve da odstoji što je duže moguće i nikada ne bi trebali da koristite žice nego samo mekane spužvice sa kojima ćete moći da uklonite sve što se nalazi na ploči.

Isto tako možete da iskoristite četkicu za zube, pa da napravite svoje sredstvo za čišćenje od limuna, sode bikarbone, te jabukovog ocata i ovi proizvodi mogu da uz malo vode očiste bilo šta u vašoj kuhinji, a probajte to i vjerujte da se nećete razočarati jer su to zapravo prirodna sredstva koja mogu da uklone mrlje i masnoće.

Vruć ručnik može obaviti posao: Ova tehnika za čišćenje je veoma jednostavna, a vi treba da pospete sodu bikarbonu po čitavoj površini te ploče za kuhanje i nakon toga ćete da na vrh stavite vruć ručnik ili kuhinjsku krpu, pa sačekajte nekih 15 minuta i nakon toga samo sa papirnatim ručnikom očistite tu površinu, koju ćete isprati i obrisati.