Sigurni smo da se mnogim ljudima desilo da kada probaju oprati košulje da im nakon vađenja njih iz mašine kragna i donji dio rukava budu i dalje prljavi i tada nikome ne bude drago jer im je trud propao, te moraju da nađu drugi način kako će to oprati.

Ipak, mi vam odmah možemo reći da se ne brinete puno oko toga jer postoje rješenja jer smo danas za vas spremili pa savjeta koji su došli iz radnje za hemijsko čišćenje, što ćete moći da pročitate u nastavku.

Vi trebate pripremiti košulje prije pranja: Ono što trebate znati jeste da je koža na vratu dosta masnija i da na tome dijelu žlijezde lojnice jako rade, pa da bi vi izbjegli masne mrlje, onda treba da vaše košulje perete na temperaturi od barem 60 stepeni, pa da ih i dodatno pripremite prije nego što ih budete ubacili na pranje.

Potrebno je da u plastičnu posudicu stavite 3 decilitra tople vode, te pun čep tečnog deterdženta za pranje veša, pa onda to izmješajte i uzmite četku koja na sebi ima gruba vlakna, ali ne baš previše gruba.

To ćete umočiti u mješavinu vode i deterdženta lagano i ne oštećujući materijal je potrebno da izribate kragnu i rukave, pa ih nakon toga stavite u mašinu i više masnoći i prljavštini neće biti ni traga.

Kako možete spasiti vašu perjanu jaknu ukoliko izgubi punoću: Ako vam se desila situacija da ste poslije pranja vaše pernate jakne vidjeli da je perje poslije sušenja sklupčano u grudvice i vaša jakna je izgubila punoću, onda treba da svaku grudvicu ručno razbijete i gurajte prstima perje u svim smjerovima gdje ćete raspoređivati sve to po dijelovima jakne, a ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.