Žena po imenu Brooke Smith iz Brisbanea u Australiji ima četvero djece i supruga, brine se o kući ali i o tome da njezin muž svakog jutra ima ukusan doručak pa zbog toga ustaje u pola pet ujutro kako bi mu to pripremila.

“Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za drugi dan, odjeću, dok kuća nije čista i svo suđe oprano. Nekad idem u krevet u 21, a ponekad i u ponoć, ali uvijek ustajem u isto vrijeme i to u pola pet, kako bih napravila doručak mužu i skuhala mu kafu, a onda popila svoju šoljicu kafe i oprala kosu u miru i tišini, obavila svoj trening, meditirala i spremila se za dan. Sretna mama znači i sretna cijela porodica. Činite ovo čak i kada se osjećate lijeno i bit ćete zadovoljni u ostatak dana”, napisala je Smith u Facebook grupi “Mums Who Cook, Clean and Organise”.

Nije trebalo baš dugo da na njenu objavu reaguju i neistomišljenice, koje su je prozvale kako je zaglavila u prošlom vijeku te da je to što ona radi nazadno i veoma loše za vrijeme u kojem se žene bore za jednakost između spolova.

“Lijepo je to što radiš, ali u mom braku smo oboje jednaki. Muž radi cijeli dan pa i dalje čisti, kuha i brine se o našoj djeci”, “Moja mama radila je ovo isto za moga tatu, ali on je rođen 1929. godine, a ona 1931. godine. Sada je 2021. godina. Moj suprug sam pere odjeću, a djeca sama sebi prave doručak”, neki su od komentara na praksu ove supruge i majke.

“Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, a veliki broj žena misli da živim kao u pedesetim godinama i da ne bih trebala takve stvari činiti za supruga. Smatram, ako neko radi na suncu po čitav dan, da je najmanje što mogu učiniti za njega skuhati i počistiti. Mislim da smo sretnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje zajedno radimo”, zaključila je mlada Australka.