Jedna od najpopularnijih formi na internetu je ispovijest jer se ljudi na ovaj način mogu anonimno obratiti široj publici i iznijeti svoj problem pa čak i potražiti savjet. Tako u posljednje vrijeme društvenim mrežama kruži ispovijest jednog oca koji je zajedno sa svojom suprugom donio mnogima jako teško razumljivu odluku a to je da napuste svog sina.

Međutim nakon što su pročitali priču do kraja mnogi su mu u komentarima poručili da je napravio pametnu stvar i da ne treba da žali zbog svog postupka. On je naime napisao kako se radi o njegovom najstarijem sinu koji sada ima 23 godine i koji je od malih nogu njemu i supruzi zadavao samo glavobolje. Ipak borili su se za njega, kada mu ne bi išlo u školi uzimali su mu privatno časove a kada bi se tukao sa drugom djecom i pravio probleme našli su mu i psihologa koji je sa njim razgovarao, međutim ispostavilo se, bez velikog uspjeha.

Kada su dobili i drugog sina i kada ga je stariji brat počeo redovno tući opet su potražili pomoć stručnjaka ali mu oni nkada nisu uspostavili nikakvu dijagnozu. Kada je počeo da koristi narkotike roditelji su mu platili odvikavanje ali šta god da su uradili samo bi im se vratilo još gore.

Kada se vratio sa odvikavanja ubijedio ih je da je sada nova i biolja osoba a onda ih je ubrzo napao kao oni više vole njegovog brata nego njega i prijetio im da će opet krenuti stranputicom, jer ga po njegovom mišljenju ne vole dovoljno. Međutim sve je otišlo predaleko kada su saznali da je planirao da izvede napad u svojoj bivšoj srednjoj školi u koju sada ide i njegov brat a njegova mama radi kao profesor. Ostatak pročitajte ovdje.