Ironwoman i ULTRAtriatlon na kojem se takmičila, znači utrka od 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara odveženih kilometara i istrčani maraton od 42 km. Žena iz Varaždina, triatlonka Karla Čović prije mjesec dana je na utrci u austrijskom Bad Blumauu nanizala takvih pet, zaredom. Peterostruku trku završila je za 137 sati.

Preplivala je 19 kilometara, izvozila 900 kilometara a zatim, za kraj, istrčala pet maratona u nizu, 211 kilometara. Sve to skupa daje – peterostruki ironman. Dvadeset pet metara dugačak bazen prešla je 760 puta stajanja, plivajući 6 sati i 43 minute. Puno je ovo brojki za prvi pasus novinarskog članka, ali kako drugačije vama približiti izdržljivost Karle Čović, koja na kraju nije imala upalu niti jednog mišića?

Tokom plivanja nije uopšte stajala, dok su ostali takmičari, izuzev nje, imali plan kad staju piti i kad uzimaju dodatke prehrani. Neki su čak i pizzu jeli u bazenu dodaje ona.

Prošle godine je na istoj stazi, gadno pala s bicikla. Udario ju je jedan od takmičara, biciklist.

Dobila je lagani potres mozga, no to su doktori tek kasnije dijagnosticirali, nakon povratka u Varaždin. Na utrci ju je pogledao doktor i pustio dalje, rekavši da idem na vlastitu odgovornost.