Nedostatak cinka, kroma, željeza, kalcija i magnezija također može dovesti do žudnje za slatkom hranom

Možda niste znali, ali hrana za kojom žudite otkriva nešto o zdravlju. Australski nutricionisti naglašavaju koliko je važno paziti na apetit i hranu za kojom žudite jer ona također može otkriti određene nedostatke u tijelu.

Zdrav metabolizam
Lee Holmes, nutricionist, ističe da je žudnja za određenom hranom često pokazatelj nedostatka određenih minerala u tijelu, što s vremenom može dovesti do zdravstvenih problema, a kada je prehrana u pitanju, često se borite s povećanim apetitom i žudnje za hranom.

Ako u posljednje vrijeme jedete puno čokolade, orašastih plodova ili graha, to može značiti da vašem tijelu nedostaje magnezija kojeg možete pronaći u sjemenkama bundeve, chia sjemenkama, kikirikiju, sojinom mlijeku i špinatu. Lee smatra da je normalno u takvim trenucima u obrok dodati tu čokoladu ili orašaste plodove, kako bi se zaustavila žudnja.

Dodaje da nedostatak cinka, kroma, željeza, kalcija i magnezija također može dovesti do žudnje za slatkom hranom. Sline li vam na spomen lizalica, zaslađenih pića i hrane prepune šećera, možda vam nedostaje kroma, triptofana, fosfora, a prema mišljenju stručnjaka, sve je to neophodno za energiju, obnovu stanica i zdrav metabolizam.