U odnosima između muškaraca i žena se promijenilo puno toga posljednjih godina a ono što se može zaključiti da je brak i porodica koji su donedavno smatrani osnovnim stubovima društva izgubilo na svom značaju. Naime ljudi se razvode zbog mnogo razloga a jedna od najčešćih je preljuba koja je uzela maha posebno nakon pojave interneta i društvenih mreža.

Također ovim putem se mnogi parovi i upoznaju i zavole a da ne znaju mnogo jedno o drugome i da su malo vremena proveli zajdeno. Takav je slučaj i sa muškarcem koji je samo nakon mjesec dana braka sa djevojkom koju je upoznao na internetu zatražio razvod braka. On je sudiji kao razlog naveo jednu mnogima možda bizarnu stvar ali ona i te kako tjera na razmišljanje.

On je rekao da mu njegova noovpečena supruga nije nimalo privlačna kada je nenašminkana i smatra da je prevaren kada je njen prirodni izgled u pitanju. Situacija o kojoj pišemo se desila u Egiptu a na sudu je ispričao da je bio šokiran kada je prvi put vidio bez šminke na licu. Ona je po njegovim riječima bila potpuno drugačija osoba od one koju je sreo nekoliko puta prije nego su odlučili da se vjenčaju.

Ona je na svom fejsbuk profilu uvijek objavljivala svoje fotografije na kojima izgleda atraktivno a i nakon što je sreo nejkoliko puta činila mu se privlačnom. Međutim kad je prvo jutro poslije bračne noći vidio kako ona stvarno izgleda shvatio je da mu se uopšte ne sviđa. Čak štaviše on smatra da ga je ona svjesno prevarila jer se prije previše šminkala.