Prije nešto više od dvadeseet godina u samom centru prijestonice Srbije ubijen je kik bokser Zoran Šijan.

Vijest o njegovoj smrti je najteže pala njegovoj djeci i udovici Goci Božinovskoj, koja i danas odlazi na njegov grob na godišnjicu ubistva. Svima je dobro poznato to da je Zoran Šijan bio u braku sa poznatom pjevčicom Gocom Božinovskom. Ali, Šijan ju je prevario sa njenom drugaricom i komšinicom Goranom, sa kojom je dobio sina Vukašina.

O ovome je pjevačica godinama šutila, a tek nedavno je riješila da progovori na tu temu. Tada je priznala i da je Gorani sve oprostila, ali da ipak nije zaboravila.

– Ta žena mi je uništila porodicu, u stvari, uništila mi je cijeli život moj. Bilo je teško, ali ne vraćam se na staro nikada. Odlučila sam već odavno da više ne trošim vrijeme i živce na nepotrebne stvari. Toliko sam dragih i voljenih ljudi koji mi nedostaju izgubila, tako da neke stvari nisu ni približno bolne kao to što sam doživjela. Mogu samo da kažem da ona i ja nismo u svađi i da je među nama sada sve OK. Šta je bilo, bilo je, prešla sam preko toga. Treba se radovati, a ne tugovati i konstantno vraćati film u prošlost. Uvijek sam bila tolerantna i praštala, pa tako sam i njoj. Oprostila sam, ali nisam zaboravila, ali jedno je sigurno, moj Zoran je bio uz mene do kraja – rekla je svojevremeno Goca.

Na jednoj stranici na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija Zorana Šijana sa suprugom Goranom, sa kojom je prevario Gocu.