Život mlade Helen Farel se promijenio poprilično nakon što je odspavala, a potom kad se probudila nije imala kontrolu nad svojim tijelom.

Riječ je o 32-godišnjoj Helen Farel koja se istezala tokom buđenja, tako što je glavu pomjerila sa jedne na drugu stanu, potom je u potiljku osjetila zaista neopisivu bol, njoj se desilo nešto što nije mogla nikako da zamisli.

Radi se o pjevačici koja se time bavi profesionalno, njoj se pokidala arterija kad je vrat ispružila, dovelo je to do moždanog udara.

Ona je rekla da misli da se moždani udar desio kad ju je partner probudio nakon istezanja.

Ona se probudila, a potom je osjetila bol u uhu.

Glasan i peckav zvuk je to bio, neki čudan bol je osjetila. Ona je pokušala dau stane, ali nije uspjela, nije mogla ni pričati ni hodati, poprilično mučno je to bilo za nju.

Njoj su poslije doktori rekli da je imala moždani udar, da je tokom istezanja vrata glavnu arteriju pokidala koja je u mozak ulazila.

Helen je godinama imala problem sa ukočenosti vrata, kiropraktičari su joj pokazali kako da ga istegne kod svoje kuće.

Ona je neke od ovih poteza poslušno izvodila, a potom joj je iznenadni bol zahvatio donji dio vrata.

Ona je smatrala da je to bio početka migrene, potom je neke lijekove protiv bolova uzela, nije primijetila da se bol nastavio i sljedećeg dana.

Ona je htjela prije svirke samo malo da odspava, a kad ju je vjerenik probudio nije mogla da vjeruje šta ju je tačno snašlo.