Krizni štab Srbije je u posljednje vrijeme itekako zaokupljen sa vakcinama, i samim vakcinisanjem koje u Srbiji jako dobro ide a to pokazuje i podatak da je do sada vakcinisano preko milion ljudi. Oni su po tom segmentu druga zemlja u Evropi, a ispred njih je samo 10 puta razvijenija kraljevina Velika Britanija. 

Mežutim, koliko god situacija sa zaraženim od korona virusa u Srbiji bila dobra, pulmolozi i doktori i dalje upozoravaju na situaciju da bi se jako lako ponovo mogao dessiti decembar prošle godine kada je na dnevnom nivou bilo preko 8.000 zaraženih, a u bolnici za kovid bolesti u Beogradu bilo je preko 10.000 pacijenata što je i rekord od samog početka korona virusa. 

Najveći akcent i greška Vlasti ukazivalo je to što su zimska odmorilišta radila punom parom, i što je bilo veliko strujanje ljudi, a mjere se nisu ama baš nikako poštovale u tim trenutcima. Kako su naveli iz kriznog štaba, prave posljedice mogli bi da osjetimo već u martu mjesecu, kada bi se trebao aktivirati sami virus. Međutim, baš iz tog razloga jutros je na sjednici kriznog štaba donijeta odluka da se zatvore svi restorani u ski centrima u Srbiji. 

Također, zakazana je još jedna sjednica, gdjee će se u petak razmatrati opcija da svi ski centri rade samo do 16 sati, a sve u prevenciji sprečavanja novog broja zaraženih osoba. Također je naveo, da ako se dvoje djece u školi zarazi, da se odmah prelazi na onlajn režim nastave.