Predsjednici mnogih država na svijetu nakon isteka svojih mandata u 90% slučajeva ostanu da rade u politici, ili su jako blizu Vlada svojih država. Jako je mali procenat onih koji su se otisnuli u nekom drugom pravcu. Rijedak primjer iz nedavne prošlosti je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, koja je nakon godinu dana pauze preuzela predsjedovanje nad Hrvatskim Olimpijskim Odborom. 

Kako je izjavila za hrvatske medije, njoj je sada plata zajedno sa dnevnicama na godišnjem nivou, skoro 3 puta veća nego kada je bila predsjednica države, a pritisak je neumoljivo manji nego nekada prije. Mi se danas fokusiramo i govorimo o Borisu Tadiću, nekadašnjem predsjedniku Srbije koji je ostavio jako veliki pečat u svome mandatu, Imao je jako puno onih koji se nisu slagali sa njime, ali kada se podvuče crta, nakon 4 godine, on je bio i više nego solidan predsjednik. 

Nakon toga, njemu se gubi svaki trag, jer jednostavno više nije aktivan ni u jednoj stranci, niti ga ikako ima više u medijima, tako da se svi pitaju gdje je nestao Boris Tadić, On je tako obnovio svoje kontakte sa Kineskim saradnicima, sa kojima je imao sjajne kontakte još u doba predsjedovanja. Sada je dobio ponudu koja se jednostavno ne može odbiti, ali koja nije za svačiji želudac, bar kada se govori o materijalima sa kojima radi, a koja su jako cijenjena u nekim dijelovima svijeta. 

Lu Đunčing je kineski milijarder koji ima ogromnu korporaciju “Toyoj”, koja se bavi prodajom i izvozom, a glavni proizvod je kafa od mačijeg izmeta koja je jako skupocjena. Tadić je zastupnik za Istočni dio Evrope. Da li ste vi ikada probali ovu kafu?