Poslije poprilično stresne vožnje, majku iz engleskog grada Lidsa je obradovala jedna dirljiva poruka koju je pronašla na svom automobilu.

Kako je navela, oči su joj bile pune suza, a poruku je odlučila da podijeli i na društvenim mrežama.

Njen sin koji je star samo devet sedmica je plakao u toku cijele vožnje kada je morala da ostavi drugo dijete, šestogodišnju kćerku u školi. U autuomobilu se tada nalazio i njen drugi sin, trogodišnjak koji je većinu vožnje samo gledao kroz prozor automobila.

Najmlađe je dijete plakalo zbog alergije i htjelo je da ga majka nosi, a ona je morala da nastavi da vozi, što ju je veoma uznemirilo. Nakon što je kćerku ostavila u školi, vraćala se prema svom automobilu i primjerila je da se na njemu nalazi nekakav papirić sa porukom.

U poruci koju potpisuje žena koja se zove Sara je pisalo: “Imate prlijepu djecu! Hvala što ste mi se nasmješili iz vašeg automobila. Od jedne mame drugoj, radite fantastičan posao! Sarah x”.

– Iskreno mi je uljepšala cijeli dan i hvala joj. Nikad ne znaš kako se neko osjeća, a ovo mi je pomoglo da se osjećam dosta bolje. Drago mi je što smo te nasmijali Sarah ko god da si – poručila je majka i zahvalila nepoznatoj ženi koja joj je ostavila poruku, a bila je toliko dirnuta da je čak i zaplakala kada ju je pročitala.

Ovo je samo još jedan dokaz da dobri i brižni ljudi još uvijek postoje na ovom svijetu.