Ljubav je takva da ona ne bira kada i gdje će se desiti, nego kada dođe i ako je ona prava sve drugo pored nje će postati nebitno. Najbolji primjer za to nam dolazi iz Raške gdje su se ovo dvoje mladih toliko zaljubili jedno u drugo pa je mladoženja čak u jednom momentu ostavio sve seoske poslove radi nje i odlučio je da se vidi sa svojom budućom izabranicom.

Novinar po imenu Boško Veljović je u svojoj emisiji “Planina i ljudi” odlučio da uradi reportažu o ovome paru iz Raške, te su oni govorili kako je to izgledao njihov prvi susret i tada su shvatili da su one srodne duše.

 

U čitavom ovome razgovoru je i malo više ovaj mladoženja govorio koji je radi svoje ljubavi odlučio da ostavi sve svoje poslove pa je navratio do Novog pazara, a rekao je da je u jednom trenutku on naveo da je pomislio kako ga njegova djevojka “zeza”

“I izjutra se dogovorili, ona da dođe. Sa taksijem da da idem, da poranim oko šest, da potražim goveda, pa ću za Pazar. Ma reko, kakva goveda, šta bidne, neka idu, idem ja da se ženim. I odem ja tako dole u Pazar, treba nekih pet, šest sati da se dođe do Pazara, pa ček dole, ona do granice, mogla da piše poruke. Kako je prešla granicu, ušla u taj roming i nije mogla više da piše. A mene, za ime miloga Boga, uhvati neka panika i nervoza, reko, od ovoga, nema ništa. Pola sata prođe, ja je zovnu, uplatio ja kredit, ona se javlja, tu smo, daleko, bre, ono kllizav put bio. I došli do Senicu.”