Kada ovaj trik probate, onda ćete sebi da olakšate život zasigurno. Kada dođe zimski period, onda nam dođe taj period kada snijeg pada i sve bude tako lijepo, ali ipak je to prizor koji je lijep kada ga gledamo iz toplih domova.

Ujutru je posebno teško mnogim ljudima koji moraju da izađu ranije kako bi odledili stakla na autu i da bi mogli da ako treba očiste snijeg u dvorištu, te onda krenuti na posao.

Tada sigurno nije nikome da čisti led sa stakala od auta, ali ipak je svima jasno da je to nešto što se mora odraditi. Postoje zapravo razni trikovi koje vozači mogu da upotrijebe na svojim staklima koristeći uobičajne kuhinjske namirnice koje su se pokazale veoma korisnima.

Kada kombinujete alko hol i sapun, te sirće, to može zapravo da vam bude veoma efikasno kada je u pitanju uklanjanje leda sa staklenih površina.

Trik je u tome da vi napravite smjesu od alko hola i vode u razmjeri 2:1, a onda ćete tu pripremljenu tečnost da prespete u sprej bocu, pa u sve to dodajte i koju kap tečnog sapuna i koju kap sirćeta.

Nakon toga je ostalo samo da poprskate stakla i šoferšajbu od auta, pa sve to će da istopi tvrdokorne slojeve leda za veoma kratko vrijeme, a vi to samo jednostavno odstranite poslije toga sa običnom krpom.

Sljedeći put kada vam auto bude zaledilo, samo probajte ovu smjesu i sami ćete se uvjeriti da ćete uštedjeti više vremena i truda na ovaj način.