Svi smo se mi u nekom trenutku uhvatili kako stojimo sa isflekanom majcom i ne znamo šta da radimo jer smo sve pokušali , ali ništa ne uspeva. Pa opet iznova bacate stvari , a prethodno ste za njih izdvojili dosta novca.
Naime , ako niste znali , ali namirnice koje imate u svojoj kuhinji su jednako delotvorne isto kao i sredstva za čišćenje koje kupite , a izdvojite veliku količinu novca za njih.

Poznato je da ako imate kućnog ljubimca ili malu decu , onda treba da se uzdržavate od čišćenja sa hemikalijama , jer to je jako štetno za njih i može da izazove trovanje , te je onda bolje poslužiti se nekim kuhinjskim varijantama kako bi se isti problem rešio. Namirnice koje imate u kuhinji podjednako su delotvorne kao i sredstva za čišćenje kupljene u supermarketima.

Naime , fleke na tepihu , koje su napravili kućni ljubimci najbolje je očistiti praškom za pecivo , a postupak je sledeći : Pomešajte prašak za pecivo sa malo vode, tako da smesa bude gusta a zatim istrljajte fleku. Nakon toga dobro usisajte tepih. Uz pomoć kisele vode vrlo uspešno možete skinuti novonastalu fleku na tepihu. I to ne samo na tepihu već i na drugim platnenim površinama kao što su fotelje, kreveti, ugaone garniture i slično. Kisela voda je također jako delotvrna kada su u pitanju fleke , kao što su na tepihu , nameštaju , krevetu itd.