Brzom i efikasnom akcijom snaga Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući UKP, Službu za suzbijanje kriminala, Specijalnu antiterorističku jedinicu, Pregovarački tim i Policijsku upravu Novi Sad, uspešno je izvedeno hapšenje D. Ž. (2003) pod sumnjom da je danas iz jednog stana u samom centru Novog Sada, naoružan, iznosio ozbiljne pretnje svojoj bivšoj devojci – pretnje ubistvom nje i samog sebe.

Prema dostupnim informacijama, prethodno je, navodno, D. Ž. iz doma svog oca, koji je službenik policije, ukrao službeni pištolj zajedno sa municijom, opasačem i lisicama. Očevidno svestan situacije, otac je odmah prijavio ovaj slučaj. Nakon toga, osumnjičeni se povukao u iznajmljeni stan gde je uputio ozbiljne pretnje dvadesetjednogodišnjoj bivšoj partnerki, uključujući pretnje njenim životom, kao i pretnje oružjem prema policiji ukoliko bude pokušano njegovo hapšenje.

MUP je odmah reagovao na prijavu, premeštajući devojku i njenu porodicu na sigurno mesto. Zahvaljujući brzoj reakciji i koordinaciji policijskih snaga, D. Ž. je brzo lociran, razoružan i uhapšen, uz sreću da u ovoj akciji nije bilo povređenih osoba.S obzirom na sumnju da je počinio više krivičnih dela, uključujući nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađu i ugrožavanje sigurnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On će biti priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu kako bi se procesuirale sve relevantne okolnosti ovog slučaja.

S obzirom na sumnju da je počinio više krivičnih dela, uključujući nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađu i ugrožavanje sigurnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On će biti priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu kako bi se procesuirale sve relevantne okolnosti ovog slučaja.Ovaj incident jasno ukazuje na važnost brze reakcije i profesionalnosti policijskih snaga u sprečavanju potencijalno ozbiljnih situacija.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here