Većina žena muku muči sa celulitom. Neke u blažoj, a neke u mnogo jačoj meri. Ali je činjenica da skoro da ne postoji žena koja se nije susrela sa “pomorandžinom korom”.

Prvo sunce često potakne veću zabrinutost o našem izgledu jer znamo da nas s toplijim vremenom očekuje manje odjeće i otkrivenije tijelo. Iz tog razloga važno je voditi računa o pravilnoj njezi kroz cijelu godinu i sva godišnja doba.

Jedan od većih izazova je svakako celulit, često spominjan i kao narančina kora, koji uglavnom zahvaća trbuh, bedra, stražnjicu i područje iznad koljena. O njegovom uzroku postoje razne tvrdnje, no jedno je ipak sigurno.

Celulit važi za jednog od najupornijih “neprijatelja” svake žene, ali sa njim se može izaći na kraj.

Pored vežbanja i ispijanja dosta tečnosti, potrebno je koristiti i kvalitetan piling koji će pokrenuti cirkulaciju i neželjenu pomorandžinu koru učiniti manje vidljivima na važoj zadnjici i butinama, a vrlo jednostavnu verziju možete da napravite i same u kućnoj radinosti.

Za ovaj piling potrebna su vam samo tri sastojka – mlevena kafa, sitna morska so i kokosovo ulje.

Postupak: U šolju mlevene kafe dodajte šest kašičica otopljenog kokosovog ulja i tri kašičice soli, pa sve sastojke dobro izmešajte.

Primena: Pre tuširanja četkom od prirodnih vlakana područja zahvaćena celulitom istrljajte “na suvo”, da biste pokrenuli cirkulaciju i pripremili kožu da upije sastojke pilinga.

Tokom tuširanja na vlažnu kožu kružnim pokretima umasirajte piling. Što duže masirate, rezultati će biti bolji: kofein iz kafe će pokrenuti cirkulaciju i znatno zategnuti kožu, zrnca soli će odraditi intezivan piling, a kokosovo ulje će je nahraniti i omekšati.