I danas je tema našeg članka, jedna od najpoznatijih dama u Srbiji, ali i cijeloj regiji gospođa Ružica jakšić. Žena koja je prije par dana napunila 82 godine života, ne prestaje da diže prašinu u srpskim medijskim krugovima, sa nekim svojim izjavama. Vjerujemo da svi znate da se sukoro udaje za skoro duplo mlađeg italijana, koji je iz Firence i koji je izgubio glavu za njom. 

Ona je žena koja ima jasan stav o životu, ali i puno vodi računa o svome izgled, pa nekada količina šminke na njenom licu itekako zna iziritirati čovjeka, ali se ona ni po koju cijenu ne želi mijenjati u svome životu. žena koja je pojam za stil i način oblačenja u životu, puna je vedrig duha, a njena TV emisija o stilu i životu jedne moderne žene je itekako gledana na srpskim TV kanalima. 

Prije par dana je došla u epicentar dešavanja kada je u jednoj emisiji pokazala svoju sliku iz mladosti, i na kojoj je prava ljepotica, a voditeljicu je apsolutno šokirala kada je rekla da je njena ćerka preslikana kao ona iz mladosti, i da je u stvari još ljepša, a gledaoci su ostali u nevjerici jer se jako malo u medijima govori o njenoj ćerci. 

Ana Nadeždić je njena ćerka, koja je također udata u Italiji, suprug joj se bavi privatnim biznisom, i jako je rijetko u Srbiji, a ne pojavljuje se u medijima skoro nikako. Sada su srpski mediji došli do jedne njene fotke, a i ona poput majke voli da iznosi neke svoje emotivne poruke.