Prije desetak godina su se u našoj regiji počeli prikazivati razni rijaliti programi po uzoru na zapadne zemlje i niko tada nije mogao očekivati da će oni dožijeti ovoliku popularnost i da će obarati sve rekorde gledanosti kada je u pitanju televizijski program. Danas skoro svaka televizija ima neku vrstu rijalitija ali je ubjedljivo najgledanija Zadruga koja se prikazuje na televiziji Pink i čija je peta sezona startala prije mjesec dana.

Gledaoce posebno privlači i činjenica da je vlasnik televizije Pink rekao da će ovo biti ujedno i posljednja sezona u Beloj kući i obećao razna iznenađenja a prilično je teško pogoditi o čemu bi se moglo raditi jer mnogi misle da se u ovom rijalitiju desilo sve što se moglo desiti.

Naime još od prve sezone pratitelji su bili šokirani ponašanjem pojedinaca koji su stalno izazivali neke skandale od svađa i tuča pa do vrelih akcija u krevetu. Sada smo već navikli na razne šeme i veze zbog kojih se ruše brakovi a u posljednjih nekoliko dana je jako interesantan odnos koji se razvio između Dalile Dragojević i Filipa Cara iako je u kući u Šimanovcima i Dalilin muž Dejan.

U nedelju se desilo izbacivanje iz Zadruge a bili su nominirani upravo Filip Car i Davor Lazić. Njih dvojica su po pravilu morati odigrati jednu igricu a pobjedniku iste se uduplavaju glasovi koje je dobio od gledalaca. Pobjedu je odnio Davor ali mu to nije puno pomoglo jer je on imao samo 2 posto glasova doke je Filip dobio 98 posto. Filip je odmah prišao Davoru i pozdravio se sa njim a to su uradili i ostali zadrugari.