U posljednjih godinu dana kako je krenula cijela situacija koja je pogodila cijeli svijet, a koja se zove korona virus, ona je pokosila preko 2 miliona ljudi širom svijeta. Svi su je doživjeli jako neozbiljno u decembru 2019 godine, kada se pojavila u Wuhanu u Kini, i onda je u roku od samo 30 dana poharala prvo Evropu, a dlaje i ostale kontinente. 

Danas, godinu i 2 mjeseca poslije, vidimo da se korona virus uopšte ne šali i da je sada trenutno na Balkanu opet i više nego ozbiljna situacija. Srbija je već treći dan zaredom zatvorena, apsolutno ništa ne radi, a od danas je ista situacija i u Bosni i Hercegovini, gdje od večeras od 21 sat će sve da bude zatvoreno, i vladaće apsolutno ista situacija kao u Srbiji. 

Samim brojem povećanja broja oboljelih u Srbiji koji se u posljednjih par dana mjeri na hiljade, imamo i sve više smrtnih slučajeva, kao i osoba koji su pozitivni i koji se nalaze u jako teškoj situaciji te su završili na aparatima. Tako se jučer kasno poslijepodne javio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obavijestio javnost na svom Instagram nalogu “budućnost Srbije”, da je njegov brat doživio obostranu upalu pluća. 

Trenutno je u bolnici i nalazi se u jako teškoj situaciji, sa obostranom upalom pluća te je spojen na kiseonik. On je uputio poruku da poraz nije opcija i da će biti sa njim sve dok ne izađe iz bolnice i da će se svim silama boriti za njegovo zdravlje. Nakon sina Danila, ovo je drugi slučlaj u porodici Aleksandra Vučićča da se suočavaju sa ovim opasnim virusom.