Aleksandar Vučić je trenutno u jako velikom poslu oko samog procesa vakcinacije u Srbiji, i može se reći da radi odličan posao oko nabavljanja vakcina. Srbija radi punom parom sa vakcinisanjem građana Srbije, a ono što je interesantno je to, da neke poznate osobe iz Hrvatske i Bosne dolaze direktno u Beograd da bi primili samu vakcinu. 

Aleksandar Vučić je tako jučer iskoristio i priliku da posjeti prijateljsku Bosnu i Hercegovinu, te se sastao i sa tročlanim predsjedništvom ove zemlje, i ovom prilikom im je uručio i poklon, te im je dao 5.000 doza vakcine AstraZenec. Zadržao se samo par sati, i onda se opet vratio za Srbiju, jer već danas ima sastanak sa kriznim štabom oko situacije sa korona virusom, koji polako opet kreće prema gore. 

Također, Aleksandar Vučić je obavjestio prije par dana javnost, da će svi građani Srbije dobiti po novih 60 eura financijske pomoći, dok će penzioneri direktno na svoje račune u martovskim penzijama dobiti po 50 eura. Sada je opet se obratio novinarima, i rekao da je došao do informacija da je jedan dio MUPA-a tajno pratio i prisluškivao njegovog sina, oca i brata. 

On je također naveo da je dio kriminalne grupe koja je bila sa Veljom Belivukom, organizovano radila na njegovom smaknuču, a jedan od njih je rekao u kamere i poznatu izjavu “Vučiću pederu”. On je gostujući na Prva TV rekao da je ubjeđen da je jedan dio Mupa povezan sa kriminalnim organizacijama.