Koliko puta ste krenuli u krevet na spavanje, i shvatili da jednostavno nema šanse da zaspite. U tom trenutku vam kroz glavu prolazi na 1000 stvari, a još kada znate da vam je alarm naštiman za rano ujutro, onda i na psihološkom planu imate barijeru i nemate šanse da sklopite oči. U tom trenutku vam raste i nervoza, kada znate da imate sve manje i manje vremena da imate čistog sna. 

Neke osobe tada u sebi krenu da broje ovce, dok druge ustanu po toplo mlijeko i malo meda, dok oni najočajniji uzimaju i tablete za spavanje i na taj način onda ujutro još teže ustanu za svojim obavezama. U nastavku današnjega članka donosimo vam jedan super savjet, kako da se kvalitetno naspavate, i da bez po muke dobijete san na jako kvalitetan i brzi način. 

Danas vam donosimo jedan super trik kako da zaspite za samo 2 minute. Pitate se sigurno, pa kako je to moguće? Naravno da je moguće, jer ovu metodu koriste prije svega američki vojnici, i to na ratištima po Afganistanu i Iraku, a vjerujemo da svi pretpostavljate kako je zapravo teško zaspati u ratnom okruženju. Ovu metodu je opisala Šeron Akerman u knjizi “Opusti se i pobjedi”. 

Cijeli proces vježbe traje 42 dana, a nakon toga se izvježbate i utonete u san za samo 2 minute. Prvo što treba da uradite jeste da se opustite, a zatim spustite ramena prema dole. Opustite grudni koš i polako krenite sa disanjem. Očistite um na 10 sekundi razmišljajući o nečem lijepom. U sebi izgovorite “Ne razmišljaj” 10 puta za redom, i zaspaćete jako brzo.