U nastavku današnjeg članka donosimo vaam jedno rešenje , a koje ne sumnjamo da će vam se svideti . Naime , verujemo da ste barem jednom u životuu imai problemaa protiv vlage i plesni , ali kada je reč o njima uvek trebba poduzeti jasne korake i konkretne , pa samim tim za sve postoji rešenje . Tako je samo jedan od pristupa ako vlaga probija stare podrumske zidove, drugi ako su zidovi vlažni zbog nedovoljne toplinske izolacije i slabe ventilacije prostora, treći ako je reč o ravnom krovu koji prokišnjava i potrebna mu je sanacija. Također, i sami stanari su izvor vlage, a da li znate da zrak u vašem stanu može da primi do pet litara vode dnevno koja se stvara samo do stanara vode.

Naime , kada je reč o klimi u kojoj živimo , ona umerena je svakako idealna , ali upravo takva umerena sa sobom nosi sunce , kišu , sneg , kao i promenjljive temperature , a koje zahtevaju održavanje zrada u kojiima živimo . Nime , kada je reč o vlazi , postoje dva načina na koje možete razlikovati vlagu , a to je ona zbog procurivaja , kao i ona zbog kondeziranja. Loša hidroizolacija dovodi to toga da vlaga procuri , a odaju je žute i smeđe mrlje koje se stvarju .

Ako u vašem domu imate vlagu potrebno je da meriti količinu energije koju troši ventilacija , a potronja energije bit će manja uz korištenje uređaja za merenje vlae. Najveći krivci za povećanje vlage u vašem domu su prozori.