U subotu je cijeli region obišla tužna vijest o smrti poznatog pjevača narodne muzike Marinka Rokvića za kojeg se tek nekoliko dana prije nego je preminuo u javnosti saznalo da je teško bolestan. On je prošle godine imao operaciju ciste a nedugo nakon toga se zarazio i korona virusom a onda mu je postavljena dijagnoza zloćudne bolesti na pankreasu.

On je posljednje dane provodio u molitvi a odlazio je u manastir u kojem je sahranjen patrijarh Pavle i na njegovom grobu je nalazio mir. Marinko je sahranjen u četvrtak na bežanijskom groblju u porodičnoj grobnici u kojoj se nalazi i tijelo njegovog oca koji je ubijen u ratu koji se vodio devedesetih godina na ovim prostorima i čiji su ostaci pronađeni u masovnoj grobnici.

Na posljednji ispraćaj je došlo mnogo ljudi, porodica i kolege sa estrade a primjećen je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je bio u društvu bivšeg ministra odbrane. Marinkovi sinovi Nikola i Marko koji su također pjevači su se od svog oca oprostili pjesmom koju su otpjevali kroz suze a njegova supruga i njihova majka Slavica je bila slomljena od bola i tuge.

Vanbračni sin Dario nije bio na sahrani jer živi u Americi ali se od oca oprostio na društvenoj mreži Instagram potresnom objavom i fotografijom. Na sahrani je bila i pjevačica Nada Topčagić koja je bila godinama u svađi sa pokojnim Marinkom ali je sada pokazala koliko joj je žao zbog toga. Ona je bila sva u suzama i glasno rekla rečenicu: “Oprosti mi moj Marinko”. Video pogledajte ovdje.