U osamdesetim godinama je na ovim prostorima kada je u pitanju narodna muzika jedna od najpopularnijih pjevačica bila Vesna Zmijanaca a njeni hitovi koji su tada nastali su i danas slušani i nema slavlja da se ne zapjeva bar jedna od njih. Poznato je da Vesna iza sebe ima buran privatni život kao i da joj je alkohol jedna od slabosti a kada je u pitanju poordica ima kćerku Nikoliju koja joj je podarila dvije unuke.

Ono što nije bilo poznato a što je pjevačica otkrilau jednom intervjuu je da je imala dva jako teška perioda u životu a oba puta je bila u drugom stanju. Kako je Vesna ispričala njoj je bilo suđeno da kada je bila na vrhuncu svoje popularnosti privatno prolazi najteže muke. Ona je kada je bila u braku sa Vladom Jovanovićem bila trudna i nosila je sina a izgubila je bebu kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

To se desilo dok je imala nastup odnosno na pauzi koncerta koji je održavan u Mladenovcu. Ona kaže kao je osjetila oštar bol i ono što je tada osjetila nikada nije zaboravila. Prebacili su je u bolnicu ali je bebu već bila izgubila a nakon toga joj je u duši ostala praznina koju osjeća i dan danas.

Ono što je još gore potpuno identična situacija joj se dogodila samo godinu dana kasnije 1987. godine i opet je izgubila bebu koja je bila muškog pola i opet u sedmom mjesecu trudnoće. Nakon toga je dvije godine poslije dobila kako ona kaže najveću sreću na sviejtu a to je njena kćerka Nikolija a ta godina je bila i jedna od uspješnijih u njenoj karijeri jer je tada objavila album Kad zamirišu jorgovani.