Balkanski film je u posljednjih 30 godina postigao jako puno na evropskom i svjetskom nivou, ali je i dalje jedna velika mana svih filmova sa ovih prostora, jesu baš teme koje su povezane sa ranim 90 im godinama prošloga vijeka. Sve se povezuje sa ratom, i dešavanjima u kojima su povezani hrvati, muslimani i srbi. 

Dara iz Jasenovca je film koji je izašao prije par mjeseci, i koji je definitivno pokorio srpsku scenu. FIlm prepun emocija, koji je prikazao stradanja civila u 2 svjetskom ratu u konc logoru Jasenovac. Film koji nije dobro primljen u Hrvatskoj, jer su oni prikazani kao negativci, i nemaju baš neko dobro mišljenje o njemu. 

Bosanci su u istom vremenskom periodu ispalili i svoj odgovor “Quo vadis, Aida”, koji prikazuje stradanje bošnjaka u Srebrenici. Film je već pokupio nekoliko evropskih nagrada, a sada je ušao u konkurenciju i za najveću svjetsku nagradu Oskar, dok je Dara iz Jasenovca ispala iz svih mogućih kombinacija. Milena Radulović je prije 2 dana dala podršku ovom filmu, kada je poster iz filma postavila na svoj Instagram profil. Odmah je izazvala i reakcije, a prvi se naravno javio Veljko Ražnatović, koji ju je propisno izvrijeđao. 

Samo vi veličajte te europejce i bezbožničku stoku! Ne veruje u gospoda boga, veruje u sve neistinito i sve ono što je pogrešno. Nešto što ne poštuje srpske žrtve, i nešto što definitivno pljuje našu državu, MIlena ti si dno dna zbog ove slike koju si postavila na svome profilu. Moj otac je bio u Bosni i jako dobro zna koliko je stradao srpski narod”, napisao je Veljko na Instagramu.