Đorđe Balašević je na žalost nas napustio 19 februara u 67 godini života, petak poslijepodne je bio, a sve od posljedica obostrane upale pluća, koja je uzrokovana korona virusom. Prije nego što je otišao u novosadsku bolnicu, on je kod kuće imao simptome poput korona virusa, ali jednostavno nije volio doktore, tako da je sve odlagao do zadnjeg dana. 

Kada je supruga Olivera vidjela da je vrag odnio šalu, natjerala ga je da ode doktoru, a on je odmah napravio uputnicu za Beograd, gdje je smješten na infektivnu kliniku, a samo je 3 dana trajala njegova borba za život, koju je na žalost na kraju i izgubio. Sahrana je bila predviđena za danas, ali je on uz uži krug rodbine sahranjen jučer u svom rodnom gradu, uz samo najbliže članove porodice, kao i gradonačelnika Novog Sada koji je danas proglasio dan žalosti u ovome gradu. 

Dosta se javnih ličnosti oglasilo povodom smrti Đorđe Balaševića, i svi su iskazivali riječi bola, i tuge, uz neke njegove poznate stihove, koje su na svim društvenim mrežama. Oglasio se i Veljko ražnatović, koji nije imao mjere, te je osudio Balaševića zbog njegovog nastupa u zagrebu, kada je rekao da govori iskrivljenu verziju hrvatskog jezika, takozvani srpski. 

Sada se javila i kontroverzna jelena karleuša, koja je osudila Veljka Ražnatovića, te je rekla javno na Instagramu da je on sin ratnog zločinca i poznatog kriminalca, i da nije relevantan da osušuje ljudsku gromadu poput Đorđeta balaševića. Sve u svemu, nastavlja se rat između njih dvoje, koji traje još od prošle godine.