Veljko Belivuk (35) poznat kao Velja Nevolja, navodno je uspio smršati čak 20 kilograma, u poslednjih 47 dana, koliko se sveukupno nalazi u pritvoru. Veljko je donio čvrstu odluku da skine svoj višak kilograma koji ima, tako da po cijeli dan u svojoj ćeliji radi vježbe. Psihički je u dobrom stanju, svaki dan prati izvještaje iz medija o sebi i svojim saradnicima, i redovito prima pakete od svoje supruge.

Velja je poslije hapšenja, tačnije 04.februara, kratko vrijeme proveo u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gdje su inače smješteni svi pritvorenici koji se terete za organizovani kriminal. On je međutim ubrzo prebačen u Okružni zatvor (CZ) gdje se nalazi i danas dan, a Veljin najbliži saradnik Marko Miljković zvani Mesar ostao u pritvoru Specijalnog suda.

Dobro obavješten izvor nam otkriva da Belivuk dijeli ćeliju sa još jednim pritvorenikom kojem nam nije mogao otkriti ime. Velja se ne žali stražarima, nema nikakvih zdravstvenih problema, a svoje vrijeme u ćeliji provodi tako što radi vježbe. On je uspio skinuti višak kilograma, pa čak i povratiti svoju kondiciju. Također obavješteni izvor nam otkriva da u posjetu Belivuku dolazi često njegova supruga, i da mu redovito šalje pakete sa hranom, i obavještava o svim događajima iz života.

Volja Nevolja redovito prati medije, posebnu pažnju pridodaje iznošenjem informacije o sebi, i o svemu tome što mediji iznose o javnosti. Uprkos svemu ostaje nm da vidimo šta će se dešavati u danima koji su pred nama.