U bivšoj Jugoslaviji najobožavaniji glumački par su bili Milena Dravić i Dragan Nikolić koji su gajili ogromnu ljubav jedno prema drugom kao i prema svojoj profesiji. Njih dvoje su glumili u svakom iole značajnijem filmskom ostarenju u Jugoslaviji a u Srbiji su jedno vrijeme dok je na vlasti bio Slobodan Milošević bili anatemisani i nisu se uopšte pojavljivali na televizijskim ekranima nekoliko godina.

Dragan koji je imao niz zapaženih uloga je ipak imao jednu želju koja mu se za života nije ostvarila a radilo se o ulozi Ljube Šampiona koju je želio da igra kada režiser Živojin Pavlović napravi ekranizaciju djela Kad su cvetale tikve koje je napisao Dragoslav Mihajlović.

Naime Pavlović je planirao da radi po ovom djelu i čak je i rekao pokojnom Gagi da počne da se priprema za ulogu i da trenira boks ali nikada nije došlo do snimanja jer je tadašnja vlast u Srbiji zabranila da se ovo djelo ekranizje jer se u njemu pominje Goli otok aliitematika nije bila pogodna za tadašnju političku garnituru. Tada je zabranjen i sam roman kao i predstava koja se spremala u pozorištu a u kojoj je glavnu ulogu trebao da dobije Miša Janketić.

Tako se velika želja Dragana Nikolića nikada nije ostvarila a poslije je već bilo kasno kada su se prilike u državi promijenile. Ono po čemu će Gaga biti upamćen nisu samo njegove uloge i neosporan talenat koji je imao nego i njegova ljudska dobrota o kojoj pričaju svi koji su ga poznavali. Šta vi mislite o ovome?