Nažalost, i u ovom članku ćemo se dotaknuti teških vijesti iz crne hronike, a očigledno je da je Balkan nekako vrlo plodno tlo za takve stvari, za sve vrste nasilja ali i kriminalnih djela.

Socijalni radnici u velikom broju slučajeva nasilja mogu samo gledati i prisluškivati mjesto, pogotovo kada je riječ o slučajevima porodičnog nasilja. Najgore je onda kad su žrtve djeca, ali većina slučajeva porodičnog nasilja uključuje žene.

Loše je i što se o tim problemima ne govori previše u javnosti i uvijek se usredotoči na druge stvari, tako da na ovom području vjerovatno nikada nećemo doći do nivoa Njemačke ili još bolje Švedske. Već neko vrijeme Srbiju potresaju skandali koji su povezani sa sek sualnim napadima, kao što je slučaj napada na školu glume Mike Aleksića, u koji su bile uključene i maloljetne djevojke.

Iako je mlada glumica Milena Radulović uspjela saznati šta joj se desilo dok je bila u ovoj školi, pa su žene iz cijele Srbije ali i Balkana počele da dijele svoja iskustva, a to je sigurno pokazalo da je situacija na ovom području u našoj regiji veoma loša, a da i ne kažemo užasna.

Tako je dosta prašine podigla vijest u koju je upleten i pjevač po imenu Alen Muković, a sve se desilo u Novom Sadu.

Poznat je i po tome što je učesnik jedne sezone rijaliti šoa Zadruga, a sad se saznaje da je prije nekog vremena pretukao suprugu koja je zbog povreda završila u bolnici, a pjevač je priveden u policijsku stanicu gdje je proveo 48 sati i protiv njega će biti podignuta optužnica.