Danas se malo dotičemo Jelene Đoković, koja se u posljednje vrijeme skoro nikako ne pojavljuje u balkanskim medijima. Ona je svakako non stop uz Novaka Đokovića, i njegova je prva ljubav, te se znaju preko 25 posljednjih godina. Upoznali su se jako rano, još u kadetima, dok je čak i Jelena trenirala, a onda su im se putevi naglo razišli. 

Jelena je upisala fakultet u Italiji, i nisu se vidjeli par godina, a onda su im se putevi ponovo ukrstili, dok je Novak tek počeo da igra seniorske turnire. Od tada se više nisu razdvojili, a danas je njegova vjerna druga, imaju dvoje djece i ona putuje sa njim na 90% turnira u cijelom svijetu. Mnogi su je optuživali prije par godina, kada je Novak pao u formi, a mnogi su nju krivili jer ga je “navukla” na zdravu ishranu u kojoj skoro nikako nije bilo mesa. 

Sada su trenutno u Srbiji, jer je Novak Đoković došao da sa svojim navijačima da proslavi 311 sedmicu na broju 1 ATP liste, te je sada prvi u istoriji po broju sedmica na ATP listi. Dijele ga još 4 Grand Slema da prestigne svoje najveće rivale Rožera Federera i Rafaela Nadala. Jelena Đoković je tako iskoristila priliku da odradi par gostovanja na televiziji gdje je govorila o svojim humanitarnim organizacijama koje se bave pomoći djeci. 

Bila je gost na Prva TV, a na sebi je imala obične farmerke sa rupama na koljenima, i sasvim običnu majicu. Rekla je u programu, da i pored tolikih miliona ne voli kupovati puno stvari, te ima samo par pantola i majica. Vaša mišljenja o Jeleni Đoković?