Ni danas nemamo baš lijepe vijesti iz Srbije, a mogli smo vidjeti da su preko vikenda tamo ljudi bili u protestima, pa sve to nije izgledalo toliko problematično kada su se najavljivali.

Sigurni smo i da se sjećate sami te situacije kada su protestanti blokirali saobraćaj, pa njih tada niko nije shvatao baš ozbiljno, a oni su zapravo zahtjevali da se njihove manjine više poštuju, pa su oni i uputili poziv Aleksandru Vučiću kako bi se njihov prijedlog uputio i u skupštinsku proceduru.

Osim toga se svakodnevno iznenadimo kada čujemo da dođu neke vijesti kako je neko preminuo, a u posljednjih par mjeseci je estrada u Srbiji bila na udaru, a Merima Njegomir, Marinko Rokvić i Marina Tucaković su samo neke od imena koje više nisu sa nama, ali ipak mi u svijetu politike donosimo za vas još jednu tužnu vijest od kojih nam se čini da nikako ne možemo pobjeći.

U pitanju je da je Jordan izgubio jednog svog lojalnog muškarca, a tako je bivši premijer Jordana Fejez Taravne koji je bio voditelj delegacije svoje zemlje preminuo prije par dana i imao je 72 godine.

Za sada još uvijek nije poznat razlog zbog čega je premijer preminuo. Ono što je poznato oko njega jeste da je ovaj bivši premijer bio povjerenik Kralja Huseina i on je predstavljao Jordan na ključnim pregovorima koje su zapravo dovodile do dugoročnih sigurnosnih sporazuma sa Izraelom i jačih veza sa SAD-om.

Premijer Bišer Al Kasavne je rekao u zvaničnoj objavi oko ovoga slučaja “Jordan je sada izgubio jednog od svojih lojalnih ljudi”, a sada neka počiva u miru i iskrena sućut porodici i najbližima.