U nastacvku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne teme , za koju je sigurno da najmanje volimo da vam prenosimo , a vi najmanje volite da pročitate. Naime , radi se o tome da je američki pijanista Nikolad Angelić preminuo u 51. godini , posle duge i teške bolesti.

Poslednju poruku mu je uputio njegov kolega Nemanja Radulović , koji je shrvan njegovom smrti , a rekao je sledeće : „Slomljen sam… Bilo je to divno putovanje. Srećan put“. Za one koji ne znaju Nik je bio američki pianista , ali srpskog čporekla , koji je važio za jednog od najboljih savremenih pijanista na celom svetu , a divila mu je se jedna od također najbolljih pijanistkinja Marta Argerič. Njega je majka ohrabrila da se bavi ovim poslom , te je sa samo pet godina , imajući majku kao mentora počeo da svira klavir.

Sa svojih sedam godina je održao svooj prvi koncert ,a kao ogromaan talenar sa 13 godina upisuje Pariski konzervatoriju , te su priznjanja počela da pristižu još tokom školovanja.svajao je nagrade na klavirskim takmičenjima u Klivlendu, Tokiju, Solt Lejk Sitiju, a debi koncert sa Njujorškom filharmonijom održao je 2003 godine u Linkoln centru, a nastupao je i sa Francuskim nacionalnim orkestrom, nastupao je širom sveta, od Londona preko Firence i Milana do Haga i Pariza. Također je održavao i koncerete u Beogradu , te je u sećanju mnogima ostao njegov koncert u okviru 36. Bemusa sa Beogradskom filharomonijom i pod dirigentskom palicom Uroša Lajovica.