Ona je popularna meksička glumica i pjevačica, riječ je o Tanji Mendozi koja je ubijena dok je čekala svoj 11-godišnejg sina ispred nogometne akademije u Morelosu.

A kako su prenijeli tamošnji mediji, Tanja je ispred sportskog kompleksa čekala sa drugim roditeljima, a potom su dvojica naoružanih muškaraca došli na motoru, više puta je pjevačica upucana prije nego li je on pobjegao sa svojim partnerom.

Mendoza je inače imala 42 godina, ona je igrala ulogu u filmu La Reina del Sur 2005. godine i tako se proslavila.

Iako je igrala u mnogim meksičkim sapunicama, posljednjih nekoliko godina je ona najviše posvećena pjevačkoj karijeri, ona je ukupno pet albuma snimila.

Za sada nije poznato ko stoji iza njene likvidacije, ne zna se ni koji je motiv da se ovo uradi, policija je tako pokrenula istragu, ne zna se je li iko uhapšen.

Samo prošle godine, prema službenim podacima, u Meksiku je svakodnevnom ubijeno barem 10 žena.

Amnesty International, međunarodna nevladina organizacija istakla je kako se kod trećina žrtava radila o namjernom ubistvu jer su ŽENE.

U Meksiku već dugo godina postoji problem jer je visoka stopa kriminala, sa narko kartelima je veliki dio zločina najčešće povezan.

Ali kad je u pitanju FEMICID /namjerno ubijanje žena; velika zabrinutost vlada u cijelom svijetu, pošto nisu uspjeli da zaustave to, iako raste pokret za podizanje svijesti o tom problemu.

Zaista nevjerovatna situacija koja se dogodila. Šta mislite vi o ovome, da li ste ostali bez teksta kao što smo mi? Da li ste pratili vijesti ovih dana u posljednje vrijeme?