U posljednjih par mjeseci konstantno imamo jako tužne vijesti, koje nam dolaze sa cijelog Balkana. Nema dana a da se jednostavno ne moramo oprostiti od nekoga poznatoga pjevača ili glumaca. Dovoljno je samo pomenuti Tozovca, Džeja ili Đorđe Balaševića, pa da samo budemo svjesni od kakvih veličina smo se na žalost morali oprostiti u prethodnom periodu. 

Dosta su ljudi u globalu sve ove smrti povezivali sa korona virusom, što je u jednu ruku u posljednjih godinu dana postao jedan trend, ali to nije istina. Mnogi od njih su preminuli ili od starosti, poput Predraga Živkovića Tozovca, ili neke druge bolesti koja nema veze sa virusom, poput Bore Drljače, kojem se situacija sa zdravljem pogoršala nakon 2 uzastopne operacije. 

Tako je danas odjeknula vijest da je poznati pjevač Toni Dali, preminuo u svojoj 58 godini, a svi oni malo stariji, koji su voljeli stari dobri evergrin zvuk, jako dobro znaju o kojem pjevačkom kvalitetu je bilo riječ. Toni je inače rođen u Italiji, ali je samo sa 19 godina preselio u Jorkšir u Veliku Britaniju, gdje je krenula njegova uspješna pjevačka karijera.

Kada se oženio i dobio djecu, on je sa njima smiraj pronašao u Marbeli u Španiji gdje je otvorio svoj lanac restorana, koji je jako dobro radio. Šon Koneri, Tom Kruz, Elizabet Tejlor, svi su oni voljeli da posjećuju ovaj restoran, a Toni je preminuo od zatajenja srca.