Novak Đoković je svakako jedan od najpopularnijih sportista na cijlom svijetu, a u Srbiji je već odavno najbolji sportista svih vremena. Zbog njega su ponovo oživjeli teniski tereni i apsolutno svi žele da budu Novak jednog dana kada porastu. Međutim, statistički gledano samo 1% od svih mladih dječaka će da uspiju u tenisu, i rijetko ko će da ponovi njegov uspjeh i blizu. 

Pred nama je sezona šljake, koja je počela prije 10 dana u Monte karlu, kao uvod u veliki gran slem turnir Rolan Garos, na kojem je glavni favorit Rafael Nadal, ali će Novak svakako na sve načine pokušati da ga dobije, i na taj način se približi na samo 1, odnosno 2 grand slem naslova do Rožera Federera i Rafaela Nadala. 

Što se samog Monte Karla tiče, Novak Đoković je zajedno sa Rafael Nadalom ispao jako rano sa ovog turnira, što je svakako iznenadilo cijelu svjetsku tenisku javnost. Međutim, mi danas ne govorimo o Novaku Đokoviću, nego jednom drugom Đokoviću, i to onom koji je povezan sa košarkom, koja također gubi velike minuse zbog trenutne pandemije sa korona virusom. Samo u Rusiji su prisutni navijači, koji poštuju sve mjere koje je naložila Vlada njihovih zemalja. 

I sam Novak Đoković je imao par strašnih povreda u karijeri, a o fudbalu ne bi nikako trošili riječi, dok je u košarci taj broj povreda sveden na samo manje povrede i to uglavnom skočnog zgloba. Ilija Đoković, košarkaš Splita tako je prije par dana u meču protiv mega vizure teško povrijedio rame, a na operaciju bi trebao početkom sljedeće sedmice.